Het bestuur

Het bestuur van Stichting Promotie Oldambt bestaat uit vijf leden. In onze visie kunt u meer lezen over het doel van Stichting Promotie Oldambt en haar leden.

Marcel Dieterman

Voorzitter

Na mijn studie Facility Management ben ik vele jaren werkzaam geweest in het Facilitaire werkveld. De laatste zes jaren ben ik als locatiemanager werkzaam bij Sportcentrum Kardinge. Inmiddels ben ik al vele jaren bestuurlijk actief in verschillende verenigingen en stichtingen. Zowel beroepsmatig, als in mijn eigen vrije tijd. Daarnaast ben ik altijd actief geweest in de sport. Ik ben al bijna mijn hele leven lang actief op de racefiets. Ook op de schaats ben ik al jaren actief.

Het lijkt mij geweldig om een bijdrage te leveren om het mogelijk te maken om een schaatstoertocht te organiseren op het prachtige meer van de Blauwe Stad. Als dat naar tevredenheid gelukt is, waar ik vanuit ga, hebben we nog meer ambitie qua organisatie van de Stichting Promotie Oldambt.

Edzard Akkerman

Penningmeester

Ik werk als bewonersconsulent bij een woningcorporatie voor 55- plussers in de gemeente Oldambt en Hoogezand. Daarvoor was ik 12 jaar werkzaam in de makelaardij.

Sport, in welke vorm dan ook heeft altijd mijn interesse gehad. Zelf heb ik jaren in clubverband gevoetbald en gejudood. Op mijn 12e jaar heb ik mijn eerste racefiets aangeschaft, een passie was geboren.

Het schaatsen is een heel ander verhaal en is mij met de paplepel ingegoten, de familie van mijn moeders kant is een echte schaatsfamilie (kunnen lopen = schaatsen). Mijn opa en zijn broers gingen vroeger al vaak als een van de eersten op de schaats richting Termunten om te kijken of het ijs al voldoende betrouwbaar was. Die traditie proberen we nog steeds levend te houden door zeer vroeg het natuurijs op te stappen.

Door onderdeel uit te maken van deze mooie stichting hoop ik mee te kunnen werken om o.a. de prachtige schaatsklassieker de Oldambtrit weer als super evenement op de kaart te kunnen zetten en wederom een prachtig schaatsevenement op het Oldambtmeer te kunnen organiseren. Dit alles in het schitterend decor van het Groninger landschap.

Aldert Zijlstra

Mijn naam is Aldert Zijlstra,

De functie van secretaris bij de Stichting is een fantastische job, naast mijn drukke werkzaamheden als “chef de bureau” en mede eigenaar van Klein Architecten te Groningen. Is de stichting voor mij een geweldige mogelijkheid om sport en maatschappelijke betrokkenheid bij de regio, te laten samengaan.

Na zelf alweer een aantal jaren bezig te zijn in de marathon schaatssport, kwamen we (het huidige bestuur) op het idee om eens een toertocht te organiseren op het Oldambtmeer. Een evenement waar vele sportliefhebbers plezier aan zullen beleven, en ondernemers uit de regio de mogelijkheid hebben om te ondernemen.

Naast het organiseren van evenementen, zou ik het geweldig vinden als SPO een platform zou worden, van waaruit jeugdig sporttalent ondersteunt kan worden in hun ontwikkeling. Bij deze wil ik dan ook gaarne bedrijven uitnodigen en vragen om zich aan de stichting te verbinden, en mee te willen helpen om ons doel te realiseren.

Fokko Veen

Bestuurslid

beroep: nu pensioen gerechtigd voorheen Timmerman

Ik was in mijn jongere jaren drie keer langebaan kampioen van Groningen op de schaats.

Na 16 jaar in het eerste elftal van CVSB( Scheemda) te hebben gevoetbald begon het fietsen en schaatsen weer te kriebelen. Waarin ik in de A-klasse van het marathonschaatsen ook een aantal aansprekende resultaten heb behaald.

Het natuurijs was mijn domein. Na goede resultaten in Canada en Finland tijdens alternatieve Elfstedentochten, een 11e en 7e plaats werd het tijd voor natuurijs in Nederland. Na een 2e, 5e, 6e, plaats in de Oldambtrit volgde de Elfstedentocht van 1985. Dit leverde een 11e plaats op, dat zelfde jaar behaalde ik ook nog een 3e plaats tijdens de alternatieve Elfstedentocht te Finland die onder erbarmelijk zware omstandigheden werd verreden.

Na mijn actieve sport carrière ben ik actief gebleven in de sport.

Eerst ploegleider van het marathonschaatsteam Smid en Hollander. En heb ik met wielervereniging Omega een amateur wielerploeg op gezet wat resulteerde in het behalen van vele overwinningen en het Nederlands kampioenschap voor club teams. Ook was ik al actief in de stichting SPO die een aantal jaren achter elkaar de omloop van Scheemda organiseerde.

Edwin Veen

Bestuurslid

Ik ben werkzaam bij de gemeente Slochteren als inspecteur Bouw- en Woningtoezicht.

Na het voetballen ben ik op mijn 11e begonnen met schaatsen wat niet onverdienstelijk was.

Als junior ben ik 2x als 11e van Nederland geëindigd op de kleine meerkamp.

Vanaf mijn 16e werd het wielrennen steeds belangrijker waarin ik tot 2002 ongeveer 70 overwinningen behaalde. Waaronder 3x de Zes daagse van Noorden veld Westerkwartier, 2x Nederlands kampioen voor clubteams en vele andere wielerkoersen en klassementen. Na de winter van 1997 heb ik het marathon schaatsen opgepakt. De eerste 2 jaar heb ik als B- rijder in het peloton gereden , daarna promoveerde ik naar de A – rijders, waar ik in 2002 mee gestopt ben doordat ik rugklachten had.

Mijn liefde voor het schaatsen is nooit veranderd en daarom ben ik erg enthousiast dat we deze stichting een nieuwe leven hebben ingeblazen. Ik hoop dat we samen mooie schaatsevenementen kunnen organiseren.